Aktuellt

Sabina Zupanc är verksam som främst manusförfattare och manusredaktör.

Hon är stolt över sin bakgrund som skådespelare, regi-assistent och som barnmorska, något som ger livskraft till hennes berättelser. Sabina har skrivit flera produktioner för scen, film och tv. Hon skapar orginalidéer för barn, ung och vuxen. Hon driver Zupanc Produktioner med stor genrebredd: drama, komedi, fantasy, skräck och thriller. Sabina jobbar även som uppdragsförfattare och avsnittsförfattare inom film, tv och teater inom fiktion och dokumentär.

 

Under 2020 utvecklar Sabina två olika tv-serier,  den ena utvecklas i samarbete med Verket Produktioner och Agneta Fagerström-Olsson. Parallellt med det utvecklar hon en kortfilm med Menados Anders Wilhelmsson och skriver en ungdomsfilm för Bright Film.

 

2019 genomförde hon en manusbearbetning på en stor global dramaserie. Hon har jobbat som manuskonsult till säsong 3 av ”Tjockare än vatten” för Nice Drama/Viaplay och för Film i Öst. Sabina utvecklar även barnfilm, bland annat en animerad kortfilm för barn med Dessiné AB. Manusförfattare som Hans-Jörgen Riis Jensen, Niclas Ekström, Soni Jörgenssen, Dennis Magnusson och Elisabeth Croneborg har varit samarbetspartners. Sabina har arbetat som redaktör/manusförfattare för produktionsbolag Yellowbird, SF Studios, Globalans, Miso Film, Copenhagen Bombay med flera. Sabina skådespelar och regisserar också för teater (Unga Dramaten) och för film.

 

BEVILJADE STÖD:
·         Teknikstöd från Filmbasen, 2019.
·         Utvecklingsstöd från Göteborgs Kulturnämnd och Lindholmens Science Park, 2018-19. Samarbetspartner till Manusfabriken, Göteborg, 2018-19.
·         Samarbetspartner till Transit Kulturinkubator, 2018-Stockholm. http://www.transitsthlm.se/artists/
·         Filmbasens Talangprogram Spektra, 2017
·         Sandrews utbildningsstipendium, 2017
·         AIR Litteratur Västra Götalands stipendium, 2017