Aktuellt

Sabina Zupanc är verksam som manusförfattare, redaktör, dramaturg, skådespelare och regissör och har skrivit flera produktioner för scen, film och tv. Hon skapar orginalidéer för barn och vuxen och driver Zupanc Produktioner med stor genrebredd: drama, komedi, fantasy, skräck och thriller. Sabina jobbar även som uppdragsförfattare, avsnittsförfattare och manuskonsult inom film, tv och teater inom fiktion och dokumentär.

 

Under 2019 utvecklar Sabina två olika tv-serier, den ena, ”Våtmarken” produceras av Alaska Film och tv och den andra utvecklas i samarbete med Agneta Fagerström-Olsson där hon skriver och regisserar ungdomsserien ”Fuck my life”. Parallellt med det utvecklar hon en kortfilm för Miso Film och genomför en manusbearbetning på en stor global dramaserie. Dessutom jobbar hon för Snicks, produktionsbolaget Co-made.

 

Hon har jobbat som manuskonsult till säsong 3 av ”Tjockare än vatten” för Nice Drama/Viaplay och för Film i Öst. Sabina utvecklar även barnfilm, bland annat en animerad kortfilm för barn med Dessiné AB. Manusförfattare som Hans-Jörgen Riis Jensen, Niclas Ekström, Soni Jörgenssen, Dennis Magnusson och Elisabeth Croneborg har varit samarbetspartners. Sabina har arbetat som redaktör/manusförfattare för produktionsbolag Yellowbird, SF Studios, Globalans, Miso Film, Copenhagen Bombay med flera. Sabina skådespelar och regisserar också för teater (Unga Dramaten) och för film.

 

BEVILJADE STÖD:
·         Teknikstöd från Filmbasen, 2019.
·         Utvecklingsstöd från Göteborgs Kulturnämnd och Lindholmens Science Park, 2018-19. Samarbetspartner till Manusfabriken, Göteborg, 2018-19.
·         Samarbetspartner till Transit Kulturinkubator, 2018-Stockholm. http://www.transitsthlm.se/artists/
·         Filmbasens Talangprogram Spektra, 2017
·         Sandrews utbildningsstipendium, 2017
·         AIR Litteratur Västra Götalands stipendium, 2017