Aktuellt

Sabina Zupanc är verksam som främst manusförfattare och manusredaktör.

Kontakt tas enklast genom Grand Agency: https://grandagency.se/screenwriters/sabina-zupanc/

Hon har sedan tidigare en bred bakgrund (som barnmorska, skådespelare, regi-ass.) som ger livskraft till hennes berättelser. Sabina har skrivit flera produktioner för film, tv och scen.

2020 tilldelades Sabina Efter Bergman-priset för utvecklingen av ungdomsserien av ”Fuck my life”. Läs motiveringen här: https://www.bergmancenter.se/2020/06/24/sabina-zupanc-arets-efter-bergman-vinnare/

Under 2020 utvecklar Sabina Zupanc två olika tv-serier, den en utvecklas i samarbete med Verket produktioner och Agneta Fagerström-Olsson. 2020 utvecklar hon även en kortfilm i samproduktion med Menado som hon regisserar. Hösten 2020 utvecklar hon långfilm med Art & Bob.

Sabina skapar orginalidéer för barn och vuxen och driver Zupanc Produktioner med stor genrebredd: drama, komedi, fantasy, skräck och thriller. Sabina jobbar även som uppdragsförfattare, avsnittsförfattare och manuskonsult inom film, tv och teater inom fiktion och dokumentär.

Sabina har arbetat som manusredaktör/manusförfattare för produktionsbolag Amphi Produktioner, Yellowbird, SF Studios, Globalans, Miso Film, Copenhagen Bombay, Co-made, som manuskonsult för Film i Öst och till säsong 3 av ”Tjockare än vatten” för Nice Drama/Viaplay med flera. Hon har tidigare gjort en manusbearbetning på en stor global dramaserie för Globalans. Sabina utvecklar även barnfilm, bland annat en animerad kortfilm för barn med Dessiné AB.

Manusförfattare som Hans-Jörgen Riis Jensen, Niclas Ekström, Soni Jörgenssen, Dennis Magnusson och Elisabeth Croneborg har varit samarbetspartners.

BEVILJADE STÖD:

  • Efter Bergman, 2020.
  • Teknikstöd från Filmbasen, 2019.                                    .
  • Utvecklingsstöd från Göteborgs Kulturnämnd och Lindholmens      Science Park, 2018-19. Samarbetspartner till Manusfabriken, Göteborg, 2018-19.
  • Samarbetspartner till Transit Kulturinkubator, 2018-Stockholm.    http://www.transitsthlm.se/artists/
  • Filmbasens Talangprogram Spektra, 2017
  • Sandrews utbildningsstipendium, 2017
  • AIR Litteratur Västra Götalands stipendium, 2017